dot

SURPRISE 8 - Πρόσκληση Συμμετοχής / Call for Artists

SURPRISE 8 Call for artists artAZ
Σε καλούμε να συμμετάσχεις στην 8η ΕΚΠΛΗΞΗ για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας
Join us for the 8th Athenian edition of the SURPRISE benefit exhibition

(For English please scroll down)

ΕΚΠΛΗΞΗ 8 – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ΕΚΠΛΗΞΗ επιστρέφει δριμύτερη σε πείσμα κάθε κρίσης. Αν είσαι επαγγελματίας καλλιτέχνης σε καλούμε και φέτος να δημιουργήσεις ένα έργο ειδικά για την έκθεση και να το προσφέρεις για την υποστήριξη των αστέγων της πόλης μας. 

Η φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-24 Σεπτεμβρίου 2017, στο ΓΗ@Κ44, στο Γκάζι.  

surprise 8 artaz artists 1

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ;
Η ΕΚΠΛΗΞΗ του artAZ είναι μια διεθνής εκστρατεία που συσπειρώνει την καλλιτεχνική κοινότητα και επιστρατεύει την τέχνη σαν μέσο επίλυσης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Από το 2009 έχουμε συνεργαστεί με περισσότερους απο 2000 καλλιτέχνες απ΄όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα στηρίζουμε τους άστεγους συμπολίτες μας μέσα από το έργο της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.

Στην ΕΚΠΛΗΞΗ συμμετέχουν καλλιτέχνες που καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους: Έλληνες και ξένοι, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι – δουλεύουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε έναν πιο όμορφο κόσμο.

Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (24x18 εκ.) και διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50ε), ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε η ταυτότητα του καλλιτέχνη να διατηρείται μυστική και να αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου.

Αυτή είναι η ΕΚΠΛΗΞΗ!

surprise 8 artaz artists 2

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ;
Είναι πολύ εύκολο να συμμετάσχεις στην ΕΚΠΛΗΞΗ και να βοηθήσεις και εσύ μέσα από τη δουλειά σου στη λύση του προβλήματος. Θα χαρουμε πολύ να σε έχουμε δίπλα μας. 

Εάν έχεις συμμετάσχει σε κάποια προηγούμενη ΕΚΠΛΗΞΗ η συμμετοχή σου εγκρίνεται αυτόματα – ξέρεις τη διαδικασία, μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως να ετοιμάζεις το έργο σου!

Εάν είναι η πρώτη σου φορά, σε παρακαλούμε να μας στείλεις δείγμα της δουλειάς σου στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου μόλις το παραλάβουμε.

surprise 8 artaz artists 3

ΤΑ ΕΡΓΑ (ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ – Παρακαλούμε διάβασε προσεκτικά)

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΩΝ24 x 18 εκ. (ή παρόμοια μικρής κλίμακας διάσταση)

ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Υπογράφεις το έργο σου στην πίσω πλευρά του. Η ταυτότητα σου πρέπει να διατηρηθεί μυστική κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Εάν θέλεις, στο πίσω μέρος, μπορείς να προσθέσεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου, τον τίτλο του έργου ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επιθυμείς.

ΥΛΙΚΟ: Η πρόταση μας είναι να δουλέψεις σε καμβά (ή ξύλο ή άλλη σταθερή επιφάνεια). 
Έργα σε χαρτί είναι ευπρόσδεκτα, με την προϋπόθεση να είναι κορνιζαρισμένα. Μπορείς ωστόσο να εκφραστείς με όποιον τρόπο προτιμάς, με την προϋπόθεση το έργο σου να είναι μοναδικό και αυθεντικό.
Φωτογραφίες, prints και άλλα έργα σε αντίτυπα γίνονται δεκτά ΜΟΝΟ κατόπιν συνεννόησης.

(Σημαντικό!) Τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα για ανάρτηση

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Το θέμα είναι ελεύθερο – αποφάσισε μόνος σου τι θέλεις να δείξεις. Θυμήσου όμως ότι ο σκοπός είναι να πωληθούν τα έργα. Εμείς προτείνουμε να κάνεις κάτι που να χαρακτηρίζει τη δουλειά σου, ώστε να μπορούν να σε αναγνωρίσουν οι θαυμαστές σου!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΩΝ: Το συντομότερο δυνατό! Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 αλλά σε καλούμε να ετοιμάσεις και να μας παραδώσεις το έργο σου όσο πιο γρήγορα μπορείς, για να το αναρτήσουμε online στη σελίδα της έκθεσης στο artAZ.
(Αν αγαπάς τα deadlines, η καταλυτική ημερομηνία παράδοσης είναι 10 Σεπτεμβρίου 2017 – σε παρακαλούμε όμως να μας το φέρεις μας πιο νωρίς).

Μόλις είσαι έτοιμος στείλε μας email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. για να συνεννοηθούμε για την παραλαβή του.

surprise 8 artaz artists 5 
Ο ΣΚΟΠΟΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ 
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων διατίθενται στην ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» για την ενίσχυση του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων που εφαρμόζει με επιτυχία απο το 2001. Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός, ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Περισσότερες πληροφορίες για την «ΚΛΙΜΑΚΑ» και τη δράση σας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κσι ΕΔΩ.

Πληροφορίες για προηγούμενες εκδηλώσεις ΕΚΠΛΗΞΗ θα βρεις στις ενότητες PORTFOLIO & SURPRISE στο artAZ.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία μας βρίσκεις στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σου στην ΕΚΠΛΗΞΗ 8.

ΑλεξάνδραΆγγελος & η ομάδα της ΕΚΠΛΗΞΗς


surprise 8 artaz artists 4

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Σε ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη σου, όπως και όλους τους καλλιτέχνες που ενώνονται μαζί μας και μέσα από τη συμμετοχή τους κάνουν την ΕΚΠΛΗΞΗ επιτυχημένη κάθε χρόνο. Για να σε ευχαριστήσουμε, φέτος συνεργαζόμαστε με το Batis Art Shop. Απο εκεί θα μπορέσεις να προμηθευθείς το επίσημο τελάρο της ΕΚΠΛΗΞΗς σε ειδική μειωμένη τιμή αλλά και να κάνεις τις αγορές σου σε είδη τέχνης και υλικά με 15% έκπτωση. που προσφέρει το Batis Art Shop στους καλλιτέχνες μας. Η προσφορά ισχύει για τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση, με τον ειδικό κωδικό που θα παραλάβεις απο το artAZ μόλις επιβεβαιώσεις τη συμμετοχή σου.  

Batis artaz

 

Ακολούθησε το artAZ στο Instagram

 

SURPRISE 8 - CALL FOR ARTISTS 

SURPRISE is a campaign that mobilizes the power of art to offer help in major societal problems. Since 2009 more than 2000 artists from around the world have contributed their works in 8 exhibitions in Greece and Ecuador. The next edition of SURPRISE will take place in Athens, Greece. opening 21 September 2017.  

Each edition of SURPRISE features around 300 artists. artAZ works with a broad spectrum of artists, from internationally renowned stars to fine art students - everyone is welcome to join. All artworks are small format, are offered for the same symbolic price, and are signed at the back. The artist’s identity gets revealed only after the artwork is sold, hence the "SURPRISE".
The proceeds from the artworks' sales will be donated to the Homeless Support Program of KLIMAKA NGO. KLIMAKA is a social, non-profit organization, implementing diverse successful solutions for the support of the homeless since 2001. 

To be considered for participation, please send us a sample of your work at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

GUIDELINES
ARTWORK DIMENSIONS: 24 x 18 cm (or approximate)
SIGNATURE DETAILS: Artworks must be signed at the back so that the artist’s identity remains hidden.
MEDIUM / MATERIALS: We welcome all kinds of original artworks. Preferred technique is painting on canvas or other solid surface (e.g. wood). Works on paper are welcome, provided they are framed (unless otherwise agreed).
Please note: Artworks must be delivered ready for hanging on the wall (unless otherwise agreed).
SUBJECT: The subject is free.
DEADLINE FOR SUBMISSION: We are accepting submissions right away and through to 30 August 2017. Early submission is encouraged. 

Prior to the exhibition at the physical space the artworks will be exhibited online, for the audience to study. The names of the artists will be posted online after the end of the sale. 

You can find out more about SURPRISE by visiting the SURPRISE and PORTFOLIO sections of artAZ. 

Contact us at  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  - we look forward to working with you. 

The SURPRISE 8 team


a ekplixi 8 all logo banner

 

Follow artAZ on Instagram

 

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook